Petreceri copii varsta

Petreceri copii varsta

De foarte multe ori parintii sunt pusi in situatia de a alege cum sa organizeze o petrecere de copii in functie de varsta sarbatoritului desigur.
Cel mai important aspect este ca petrecerea organizata sa fie in concordanta cu varsta celui mic/cea mica (99%) si apoi (1%) cu varstele invitatilor, copiilor invitati la petrecere.
O posibila impartire a petrecerilor dupa varsta participantilor ar fi:

  • petrecere copii cu tematica botez
  • petrecere copii mot
  • petreceri copii 2-3 ani
  • petrecere de copii 4-6 ani
  • petreceri pentru copii 7-9 ani
  • petreceri pentru copii mari, mai mult de 10 ani
petreceri-copii-varsta-baieti
petreceri-copii-varsta-baieti

Astfel impartite, ingredientele fiecarei petreceri se diferentiaza complet.

Locatie petreceri copii – loc desfasurare aniversare copil

La petrecerea de botez locatia este restaurant desigur.
La petrecerea de mot sau turta desigur tot la restaurant.
La petrecerile de 2-3 ani sau 4-6 ani este indicat un loc de joaca pentru copii.
Ulterior, copiii de 7-9 ani prefera locatia deja cunoscuta McDonalds sau un loc de joaca pentru copii mai mari.
In final petrecerile pentru copiii mai mari de 9 ani se vor desfasura tot la restaurant sau la o locatie de petreceri sa-i spunem complexa cu diverse accesorii (wii, playstation, foosball, etc.)

Decoratiunile specifice petrecerii de copii

Decorul este foarte colorat si cu stil la petrecerile de botez si mot. Ulterior se uita acest aspect si se pune accentul pe meniu si distractie. Cum creste varsta cum dispare complet decorul de pe lista si sunt mai importante distractia si meniul, ultimul dintre ele devine din ce in ce mai complex.

Incepand cu farfurii asortate cu personajul preferat, fete de masa si multe alte accesorii, sau decoratiuni din baloane cu sau fara Heliu, decorul salii unde are loc petrecerea de copii variaza in functie de varsta sarabatoritului.

Meniul la petrecerea de copii

Meniul (ce se serveste la masa) in general nu difera mult la petrecerile cu varstele 2-9 ani. Meniurile la botez si la petrecerea de mot/turta fac exceptie desigur.

Se recomanda produse naturale cand sunt mai mici si, ulterior, cum cresc in varsta produsele din ce in ce mai nesanatoase… meniurile McDonalds sau Pizza devin un must-have.

Distractia sau entertainmentul va fi asigurat de animatorii pentru copii

Aici lucrurile se complica din ce in ce mai mult.

La botez si mot interactiunile dintre animatorii pentru copii si participanti sunt cat mai putine, scopul final la aceste petreceri de copii mici fiind baby-sittingul. Parintii satu linistiti si discuta relaxat cu adultii in  timp ce copiii au o bona sau doua permanente. Se recomanda crearea unui spatiu Kids Corner la aceste petreceri.

Petrecerile celor intre 2 si 5 ani sunt cele mai active, cu personaje care mai de care mai frumos, mai actual (Elsa Frozen etc.). Pictura pe fata face ravagii si cozile interminabile provoaca parintii sa se certe intre ei…. Majoritatea baloanelor de modelaj iau forme „violente” in sabii sau „sensibile” gen inimioare, flori. Animatorii pentru copii sunt spiritul petrecerii si la aceste petreceri lipsa unui animator costumat  intr-un personaj pentru copii va da batai de cap parintilor.

Dupa 4 ani petrecerile includ jucarii gonflabile si animatorii pentru copii trebuie sa faca jocuri cat mai inteligente iar baloanele modelate si pictura pe fata deja sunt „arhivate”…

Petrecerile pentru copii mari se axeaza pe Karaoke, Wii, mese de joc si multe altele.

Ca personaje pentru copii, cei foarte mici prefera Alba ca Zapada sau Mickey Mouse, cei mari deja vor pirati sau vrajitoare sau chiar deloc….

Nu in ultimul rand, muzica pentru petrecere este importanta si difera in functie de varsta

Concluzii organizare petreceri copii dupa varsta

In concluzie, a organiza o petrecere pentru copii dupa varsta nu este deloc simplu asa cum pare la prima vedere.

De aceea recomandam cu caldura sa acceptati sa fiti consiliati de catre angajatii firmelor de organizari evenimente. Sa notati toate sugestiile, apoi sa va faceti o lista cu ce este mai potrivit pentru d-voastra si sa incadrati aceste serviciiin bugetul asociat petrecerii de copii.

Si, ca o paranteza, daca bugetul este mai mic apelati tot la firme serioase. O firma care se respecta nu creste preturile si daca ii spuneti ce buget aveti va alege tot ce este mai bun astfel incat sa nu se faca de ras si de asemenea sa nu depaseasca bugetul. Nu cautati preturile cele mai mici pentru ca in mai mult de jumatate din cazuri o astfel de decizie s-a finalizat cu lipsa serviciilor sau prestarea unor servicii care nu fac banii.

„La 80 de RON ce pretentii aveti?”
Noi nu va impunem nimic, doar va recomandam sa alegeti d-voastra. Pe site-ul nostru gasiti zeci daca nu sute de pagini cu sfaturi pe care altii nu vi le pun la dispozitie pentru ca ar insemna sa nu mai vanda nimic….

Va dorim succes!

petrecere copii varsta fetite
petrecere copii varsta fetite